Antikondenssi-pinnoite estää kondenssiveden tippumisen ja siitä koituvat haitat
Antikondenssi-pinnoite on poimulevyn tai muun käsiteltävän rakenteen pintaan ruiskutettava massa, joka sitoo tiivistyvän kosteuden itseensä ja estää pisaroinnin. Kun kondensoituminen loppuu, haihtuu pinnoitteeseen imeytynyt kosteus nopeasti. (Jotta haihtuminen voisi tapahtua, on kondenssi-ongelmaisen tilan tuuletuksesta huolehdittava.) Vakiopinnoitusmäärät ovat 600 g tai 1000 g / m Antikondenssi-pinnoitteen erinomainen kosteuden imukyky perustuu pinnoitteessa käytettyyn vulkaaniseen mineraaliin, perliittiin. Pienten perliitti-rakenteiden struktuuri on monikerroksisesti huokoinen. Perliitin rakenteen vuoksi vesi ei muodosta pinnoitteessa pisaraa, vaan imeytyy voimakkaan kapillaari-ilmiön ansiosta hyvin laajalle alueelle.
Turvallinen
Antikondenssi-pinnoite ei pala eikä aiheuta myrkyllisiä kaasuja.
Massa on vesipohjainen eikä sisällä minkäänlaisia terveydelle haitallisia aineita. Sitä voidaan käyttää myös elintarvikehygieniatiloissa.
Pinnoite on paloluokiteltu.
Suojaa korroosiolta
Antikondenssi-pinnoite suojaa rakennetta myös korroosiolta. Vesipisarat eivät pääse kosketuksiin korroosiolle alttiiden pintojen tai rakenteiden kanssa, koska vesi imeytyy pinnoitteessa laajalle alueelle. Kondensoitumisen päätyttyä vesi haihtuu pinnoitteesta hyvin nopeasti.
Toimii lämmöneristeenä
Suhteellisen paksuna kerroksena oleva massa tasaa lämpötilaeroja; poimulevyn pinnan lämpötila ei laske enää niin helposti kastepisteen alle. Kondensoituminen on siten vähäisempää.
Kuumina päivinä massa eristää myös poimulevyn läpi tapahtuvaa lämpösäteilyä.
Eristää myös ääntä
Antikondenssi-pinnoitteella on myös ääntä eristävä vaikutus. Se vaimentaa poimulevyssä tapahtuvia värähtelyjä, joten sateen ja tuulen aiheuttamat äänet vähenevät.
Esteettinen pinta
Antikondenssi-pinnoitteen vakioväri on vaalean harmaa. Rakeinen pinta luo esteettisesti miellyttävän vaikutelman.


Pinnoitteen vedenimemistehon testaamiseen käytetään brittiläistä metodia (ministry of supply DDFB.111), jossa kuparisuppilo pinnoitetaan antikondenssimassalla ja täytetään jäävedellä.
Vastaavasti myös pinnoittamaton suppilo täytetään jäävedellä. Kondensoitunut vesi mitataan mittalasilla.
Kuusi tuntia kestävän kokeen aikana voidaan todeta, ettei antikondenssi-massalla pinnoitetussa suppilossa tapahdu kondensoitumista lainkaan.
Pinnoittamattomaan suppiloon ilmestyivät ensimmäiset kondenssipisarat 35 minuutin kuluttua.
Kuudessa tunnissa vettä kondensoitui 33 ml.